Nova Ford Puma - crossover z navdihom športnih terencev

Z inovativno zasnovo, ki v ospredje postavlja voznika, krepko zunanjostjo SUV in prefinjenim hibridnim pogonom je Ford Puma eno lepših presenečenj v razredu B-SUV, ki postaja najbolje prodajani razred v Evropi.

PRIJAVA NA TESTNO VOŽNJO
PREVERITE ZALOGO PUM

Elektrifikacija za vsakogar - napredna Fordova blaga hibridna tehnologija

Ford Puma - EcoBoost Hybrid motor

Nova Ford Puma bo navdušila vse, ki uživajo v dinamični vožnji, se spogledujejo z električno prihodnostjo in želijo omejiti izpuste CO2. Njeno srce bije v ritmu hibridnega pogona, ki sestavlja odlično kombinacijo s 6-krat nagrajenim motorjem leta - EcoBoost.

Tehnologija EcoBoost Hybrid uporablja majhen elektromotor in 48-voltno baterijo, ki je ni treba posebej polniti, saj se polni kar med vožnjo. Blaga hibridna tehnologija tako zagotavlja dodatno podporo bencinskemu motorju in izboljšuje varčnost Pume ter zmanjšuje količino CO2 izpustov.

1,0-litrski motor Ford EcoBoost je 6-kratni dobitnik priznanja Mednarodni motor leta. V Pumi boste našli njegovo različico, ki premore 92 ali 114 kilovatov (125 ali 155 KM).

 

Mega Puma in njen MegaBox

Spadate med voznike osebnih avtomobilov, ki imajo radi dovolj prostora, da lahko s seboj prevažate, kar želite? Mogoče je nova Ford Puma na prvi pogled res majhna, vendar ... Navidezna brca pod prtljažnik, ki deluje kot ukaz za odpiranje prtljažnih vrat, razkrije veličino in uporabnost največjega prtljažnika med vozili iz Puminega razreda - 456 litrov. V njem je možno prevažati predmete široke do 1 metra. Zahvaljujoč skrivnemu 80-litrskemu MegaBoxu pa je v Ford Pumo možno postaviti tudi predmete visoke do 1,14 metra

MegaBox navdušuje še zaradi ene dodatne uporabnosti. Vanj lahko pospravimo umazane predmete, na primer blatne tekaške copate. Po prihodu domov se v umazani MegaBox preprosto nalije vodo, malo se podrgne po stenah, odpre čep na dnu MegaBoxa in voda odplakne umazanijo stran. MegaBox je pripravljen na nove dogodivščine.

 

Prednji masažni sedeži serijsko

Ford Puma - masažni sedeži

Sprostitev pred začetkom dneva, ki bi ga najraje zradirali s koledarja? Ali sprostitev po tem, ko so obveznosti odkljukane? Ni ga užitka, kot je tisti, ki ga občutimo po prijetni masaži! Serijsko vgrajeni masažni sedeži spredaj so vse, kar potrebuje človek, da ob prižigu avtomobilskega motorja od ugodja zaprede tudi sam. Del dneva v resnici ni pomemben, masaža je vedno dobra izbira.

Ford Puma poleg masaže razvaja tudi z enostavnim načinom odstranjevanja prevlek na sprednjih in zadnjih sedežih. Umazane prevleke? Poteg zadrge in prevleke so že na poti do pralnega stroja, kjer se bodo osvežile. Če se bodo kdaj obrabile, jih bodo preprosto nadomestile nove.

PRENESI KATALOG
PRENESI CENIK

 

Vozna dinamika se prilagaja vozniku

Ford Puma - vozna dinamika

Kako dober je občutek, ko se človek zapelje v oster ovinek in ve, da avtomobila ne bo odneslo s cestišča. V ravno pravem trenutku pritisne na plin in Ford Puma v sebi prebudi živalsko moč, ki jo potegne in odpelje naprej proti novemu ovinku.

Ustvarjalci nove Ford Pume so že pregovorno odlično Fordovo vozno dinamiko prestavili še stopnico više, zato se njeni lastniki brez slabe vesti hvalijo naokoli, da se vozijo v najbolj voznem avtomobilu v razredu B-SUV. 

Ford Puma v sebi skriva veliko inovativnih funkcij, kamor sodita možnost izbire voznega načina in Ford Co-Pilot360. Ima tudi osupljiv nabor asistenčnih tehnologij, kot so aktivni tempomat, branje prometnih znakov, večja odzivnost volana v nujnih primerih, številni senzorji za pomoč pri parkiranju ali izbira med petimi različnimi načini vožnje. Te tehnologije med seboj sodelujejo in vozniku kolikor se da najbolje pomagajo vozniku pri pospeševanju, zaviranju in celo krmiljenju.

 

Digitalizacija: digitalni števci in brezžično polnjenje telefona

Ford Puma - upravljanje aplikacij

Ford Puma razume človeka 21. stoletja in njegovo navezanost na digitalni svet, zato mu omogoča, da je z njim povezan tudi med vožnjo.  Med drugim navdušuje z digitalnimi števci in možnostjo brezžičnega polnjenja telefona.

Klasične merilnike pri Ford Pumi nadomešča nov 12,3-palčni LCD zaslon, ki omogoča dober pregled nad specifikami vožnje. Voznik lahko prikaz nastavi po lastnih željah, na voljo so mu tudi vnaprej programirani prikazi na celotnem zaslonu.

Vozniku in sopotnikom so na voljo tudi brezžično polnjenje mobilnega telefona in dodatni dve USB-vtičnici. Uporabniško izkušnjo pa še dodatno izboljša 8-palčni zaslon na dotik in možnost, da se Ford Puma poveže s serijskima vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto.


Preveri posebno ponudbo vozil na zalogi in prihrani do 3.900 EUR!

PREVERI PUME NA ZALOGI


 

Euro NCAP: ocena za Pumo je 5 zvezdic

Ford Puma - Euro NCAP

Varnost je pri Fordu na zelo visokem mestu. To je potrdila tudi neodvisna organizacija za preverjanje varnosti s preskusnimi trčenji Euro NCAP, ki je Ford Pumi podelila najvišjo varnostno oceno - 5 zvezdic. Ford Puma tako spada med najbolj varne avtomobile v svojem razredu. Na testiranju je dosegla 94 odstotkov pri zaščiti odraslih in 84 odstotkov pri zaščiti otrok.

Puma ima na vseh straneh vozila nameščenih 12 ultrazvočnih senzorjev, 3 radarje in 2 kameri, ki skupaj s tehnologijami Ford Co-Pilot360 izboljšajo zaščito potnikov in drugih udeležencev v prometu, izboljša kakovost vožnje in pomaga pri upoštevanju predpisov. Tudi parkiranje in speljevanje vzvratno je z novo Ford Pumo mala malica.

TE ZANIMA VEČ O NOVI FORD PUMI


Prijavi se na testno vožnjo s Ford Pumo
Prenesi Pumin vodič za preživetje v 21. stoletju